fbpx
Close

information

För vår gemensamma trevnad gäller några allmänna regler för våra hyresgäster. Att visa respekt och ta hänsyn till sina grannar är mycket viktigt för att alla hyresgäster och de som vistas i omgivningen ska trivas.

Hyran skall betalas i förskott – Senast sista vardagen i månaden som föregår månaden det gäller.

Lägenheten får inte överlåtas eller hyras ut i andra hand utan hyresvärdens medgivande.

Om någon av parterna begår kontraktsbrott kan uppsägning av hyresavtalet ske med omedelbar verkan. Om du har några funderingar, eller om något inte är till belåtenhet, vill vi att Du kontaktar oss, så kan vi lösa problemet tillsammans på bästa sätt!

Tvättstugan

Tvättstugan skall städas efter varje tvättpass, dvs rengöra filter på torktumlare, torkskåp och tvättmaskin, golvbrunnar bakom  tvättmaskiner rengöres.

Störningar

Mellan kl. 22.00 och 07.00 alla dagar i veckan ska du undvika att störa dina grannar. Tänk på att inte spela piano, borra eller ha hög volym på TV eller stereo under dessa tider. Du är även ansvarig för att dina besökare inte stör dina grannar.

Undvik att gå med hårda skor inomhus. Ljudet från träskor och höga klackar fortplantar sig i golv och i väggar. Låt inte heller barn springa upp och ner i trapphusen och smälla i dörrarna. Det kan störa alla i fastigheten.

Almäna ordningsregler

Trapphus

Privata föremål får inte förvaras i trapphusen pga brandrisk.

Brandvarnare

Det åligger hyresgästen att se till brandvarnaren är i funktion.
Tänk att regelbundet kontrollera batterierna.

Sophantering

För att undvika problem med sophanteringen så får julgran, kartonger och andra större föremål inte lämnas i soprummet. Soprummet är endast till för källsortering.

Grillning

Pga av brandrisk, lukt och allergier får grillning ej förekomma på balkong och uteplats.

Rökning

I den här fastigheten röker vi inte i lägenheter och trapphus, eller kastar fimpar från balkong eller på uteplats. Röker du ute på gården använd befintliga askkoppar.

Lägenhetsskötsel

Vi ber dig observera att viss skötsel av lägenheterna åligger hyresgästen. Bland annat ska golvbrunnar rengöras med jämna mellanrum. Du får ej spola ner föremål som kan förorsaka stopp i avloppet, tex kattsand, tamponger, dambindor och plastleksaker etc. Var rädd om din lägenhet då det underlättar den dag du flyttar ut.

Hyra